В композицията е имало 52-ма пътници.Влакът, който който катастрофира след сблъсък с

...
В композицията е имало 52-ма пътници.Влакът, който който катастрофира след сблъсък с
Коментари Харесай

БТВ: Влакът, който катастрофира край Видин по-рано днес, се е движил с допустимата скорост

В композицията е имало 52-ма пасажери.

Влакът, който който катастрофира след конфликт с камион край Видин по-рано през днешния ден, се е движил с допустимата скорост.  Такова е заключението на специалистите и следователите, заяви bTV.  Видимостта е била понижена поради храстите и ударът е бил неминуем.

Машинистите пробват да спрат влака, само че е било прекомерно късно. Загинаха трима души, а други двама са по-тежко ранени. 

Звуковата и светлинна сигнализация към момента работят, само че дали по време на случая по-рано са се задействали, ще стане ясно по-късно.

Огледите не престават и сега. Движението на влакове от и за Видин е прекратено.

На място умират машинистите - на 47 и 57 години, както и водачът на камиона - на 44.

Огледът се прави от представители на Националния ръб за следствие на транспортни катастрофи, както и от Националното разследване.

" Първият вагон, в резултат на удара и на динамичните отклонения е дерайлирал с двете талиги. Локомотивът не е дерайлирал ", изясни инж. Бойчо Скробански от Националния ръб за следствие на транспортни катастрофи.

" По предписание на шефа на Националната следствена работа е предоставено екипът неотложно да стартира всички дейности по следствието - огледните дейности, събиране на всички доказателства, допустимо всички, с цел да може въз основа на тях след това да се назначат експертизи и да се изяснят редица значими условия - касае ли се за човешка неточност, за някаква техническа нередовност ", съобщи Иван Тренчев, следовател в НСС.

Пътниците от влака са извозени с рейс до прилежаща гара. Само трима от тях са потърпевши леко.

" Един мъж на 61 години с контузия на гръден панер, подозрения за счупени ребра, и една жена, която отхвърли помощ, с контузия на долната джука, ударени при прекъсването на влака в масичката ", изясни доктор Илкова, ЦСМП-Видин.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР